Şžikayet!

Sİzden gelen görüşleri ve talepleri olduğu gibi yayınlıyoruz. Şžimdi de bir ziyaretçimizin iletişim kutumuza yazdığı şikayetini aynen aktarıyoruz:

“sinop taki şuanda ismini hatırlamadığım devlet hastanesinden havaalanına ağustos 2009 ayında taksi ile gittim.5 dakikalık mesafede taksimetre 23 tl civarı bi ücret yazdı.istanbul da bir taksiye binseydim ödeyeceğimiz ücret 5 tldir.taksici bana 5 tl daha indirim uyguladı ve 15 tl ye havaalanına ücret istedi.bu tarifelerin en kısa zamanda indirime girmesini hakkımız olarak istiyorum.

Ayten EKŞžİOÄžLU”

“Şžikayet!” için 9 yanıt

  1. aynen soyulan kazıklanan vatandaşa katılıyorum zira gerçekten sinopta taksici esnafı ticari ahlakdan yoksun ama bunda belediye vede valiliğinde ihmalkarlığı var gerçekten taksiciler taksimetreylen müşteri alsalar akşama kadar duraklarında sinek avlayıp miskin miskin yatmazlardı sürümden daha çok hakkı olan parayı kazanırlardı.

  2. ben muhammet bende sinopluyum ama istanbulda oturuyorum taksiciler taksimetre fazla yazsın diye akıllarını kullanıp ufak tekerlek kullanıyorlar ne alakası var diyen arkadaşlar olursa ufak tekerlek takan taksicilerin taksimetresi fazla yazar yada taksici siz görmeden taksi metreyi kapatır ve açar ondan fazla yazabilir taksimetre

  3. gazuk yiyen abeye destek veriyom. taksicilerin ufak tekerlek taktıgını iddaa eden arkadaşıda destekliyom

  4. Yukarıda Taksici esnafından şikayetci kardeşim ile ona yorumlarıyla destek olan kardeşlerim ben erfelekli 39 yıldır istnbulda ıkamet eden elektronik teknisyeni aynı zamanda 10 yıl taksimetre servisinde çalışmiş biri olarak yorumlarınıza katılmıyorum ve sizleri kınıyorum bir konuyu tam bilmiyorsan konuşmayın taksimetre tarifesini il trafik komisyonu ile belediye encümeni belirler istanbulla kıyaslıyorsun istanbulda taksiden inersin 20 mt gitmeden başkası biner sen şehirden köye gideceksin indiğin zaman o taksi boş dönecek bunu düşündünmü su yakmıyor herhalde bilir bilmez konuşuyorsunuz ayıp ayıp

  5. izninizle ufak lastikten bahsedip gazuk yiyen abeye destek veriyom diye yazan kardeÅŸime’de bir çift sözüm var önce yazını düzelt kurduÄŸun cümle yanlış gazuk deÄŸil (kazık) (abeye)deÄŸil aÄŸbi’ye gelelim ufak lastik meselesine genelde taksilerde standart lastik ebadı 13 cantiye bilinir 13 inc derler ingiliz ölçü birimidir diyelim’ki böyle birÅŸey yaptı taksici taksimetre 1 km ‘de 2 tl yazıyor olsun küçuk lastikle seni 10 km götürse senden 2 tl fazla para alır gerçekten böyle bilmediÄŸiniz konularda fikir beyan etmeniz ayıp bu yazıları int ortamında SÄ°NOP’umuzu merak eden bir yabancı okudugunda hoÅŸnut olurmu sizler memleketiniz insanını kötülemekle ne kazanacağınızı düşünüyorsunuz ben ÅŸu an istanbuldayım ama memleketim SÄ°NOP memleketim ve insanımızla gurur duyuyorum sizlerde memleketinizi ve insanlarını kötülemekten vaz geçin hoÅŸcakalın

  6. bende sinoplu olarak rafet türkoglu kardeÅŸime katılıyorum..sabahtan akÅŸama kadar en çok beÅŸ müşteri bulur herkezden 15 tl alsa 75 gittigi yerden geri duraga boÅŸ döner dönmesse havaalanında iki gün beklemesi lazım.aldıgı paranın 30 tl sini yakar.10 tl ye karnını doyursa, kaldı 35 bunada çok kazanıyor dersen, sen git sinopta taksicilik yap… yapta o zaman anlarsın taksicileri…sen istanbulda sahilde çaya benzer acı sulara 1,5 tl alanlara isyan et….

  7. arkadaÅŸlar taksimetre tarifesi kilometrede 2 tl yazmaya uyarlanmıştır isteÄŸidÄŸiinz kadar bağırın bilmem ne devlet hastanesinden havaalanı yaklaşık 7 kilometre gibi bir ÅŸey yapar yani yazacağı 14 tl den fazla deÄŸil arkadaÅŸ tam kazık tarife uygulamış anlayacağınız….

  8. sayın halkımız taksicilerimiz son 10 yılda ilimizde ciddi yatırım yapmıştır.büyük şehirler gibi olduk taksi toplu taşıma degildir. taksiye parası olan biner. paran yoksa ve üçü beşi hesap edeceksen ya bedava yürü veya daha ucuz dolmuşa bin veya otostop çek.sinop ve boyabat ta taksiler çok ucuz taşıyor şehir içinde taksimetre açmak zorundayız fakat vatandaş onada itiraz ediyor 10 km den sonra pazarlıga tabidir.eger taksiciler çok para kazanıyor diyen varsa benimle temasa geçsin bende satılık taksi var isteyene verebilirim.korsan taksi sorunuda ayrı bir poblemdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir