Saraydüzü’nün Turistik Mekanları

İlçemiz çevresi engebeli ve ormanlıktır. Buralarda çeşitli av türleri mevcuttur. Bu nedenle sadece Av Turizmi yapılabilmektedir.

İlçemizde konaklama tesisi bulunmamaktadır.

Mesire Yerleri Ve Ulaşımı

Yukarıarım, Soğuksu : İlçemize 12 Km. uzaklıkta olup, ilçe merkezinden hareket edilerek, Bahşaşlı Köyü Zeyve Mahallesi ve Arım Köyü’ nden geçilerek ulaşılabilmektedir.

Göktepe, Cumasuyu : İlçemizin güneyinde 15 Km. uzaklıkta olup, Çorman, Bahçeköy, Aşağıakpınar, Hanoğlu ve Göynükören Köylerinden geçilerek ulaşılmaktadır.

Aksu Yaylası : İlçemizin güneyinde 13 Km. uzaklıkta olup, Çorman, Bahçeköy, Aşağıakpınar, Hanoğlu ve Göynükören Köylerinden geçilerek ulaşılmaktadır.

Tarihi Ve Turistik Yerler İle Ulaşımı

İlçemiz ve çevresi henüz incelenmemiş, kazılar yapılmamış olduğundan tarihi zenginliği henüz ortaya çıkmamıştır. Sadece Kastamonu Etnografya Müzesi’nden gelen elemanlarca ilçemiz Enbiyeli mahallesinde bulunan Bayram Tepesinde yapılan basit kazıda aslan ve su sarnıçlarına rastlanmış, bunun yanında bazı tarihi küçük yapılar bulunmuştur. Arım Köyü’ ndeki Kaya mezarlarına kayadan akan su ve su yolu, zindan gibi yerler henüz incelenmemiştir.

Yöresel Ağızlar

İbi : Hindi; Eyücük : Azıcık; Gölbez : Köpek yavrusu; Bıdımık : Az; Davar : Koyun, keçi, vb.. Naşırpa : Maşrapa; Sadır : Sidik; Eyin : Giysi; Banak : Lokma; Yunnak : Köylerdeki çamaşırhaneler; Yılık : Şžaşı; Sahan : Tepsi

“Saraydüzü’nün Turistik Mekanları” için 2 yanıt

  1. s.düzü zamanla gelişecek olmaya aday bi yerdir.ben tepeköylüyüm ve gururluyum.yöresel söylemlere baktım we kendimi bi an köyde hisseettim.herkese slm.bakkalgiller zafer toka.

  2. 16 yıl Türkiye’nin en büyük özel havayolunda yönetici olarak çalıştım ve emekli oldum.. Emekli olduktan hemen sonra hayalim olan köyüme yerleÅŸtim ( asarcık kazaklı) Organik tarım için ilk adımı attım ve daha geniÅŸ kapsamlı olarak planlarım var ancak bu iÅŸler desteksiz olmuyor. Gerekli sertifikalar için bu yıl baÅŸvuracağım.
    Ancak en büyük problemlerden biri,bana yardım edecek, ücretle çalışacak kimse bulunamıyor, gençler şehirlerde, köylerimizdeki gençlerde tarımla pek ilgili değiller. Çünkü kendilerine alternatif sunulmuyor. Halbuki her biri zeki ve çalışkan ancak domates biber ekmek onlara pek cazip gelmiyor çünkü kendilerine bir gelecek sağlayacak hayallerini gerçekleştirecek yeterli kazanç yok. Dolayısıyla;
    İlçemizin ilerlemesi için öncelikle köylülerimizin, çeşitli seminerlerle çok verimli olan topraklarımızda organik tarım hususunda bilinçlendirilmesi, kooperatifçiliğin geliştirilmesi gerekir. İyi bir örgütlenme ile çok şey yapılabilir. Tarımın yalnızca fasulye, pirinç, domates, biber, patlıcan, patates ve soğandan, Meyveciliğin ise elma ve armuttan, ibaret olmadığını anlatmak gerek.
    Bu hususta Kaymakamlığımız, il ve ilçe tarım müdürümüz ile muhtarlara çok iş düşmektedir.
    Ä°lçe tarımın piyasa deÄŸeri yüksek olan bazı ürünlerde çiftçiyi bilgilendirmesi ve desteklemesi gerek. ÖrneÄŸin Yaban mersini, ahududu cinsleri, böğürtlen gibi… daha bir çok örnekleme yapılabilir.
    Ankara ve Ä°stanbul’a Antalyadan daha yaknız, Sinop Havaalanı sayesinde daha da yakınız.. Neden olmasın.. ElbirliÄŸi ile herÅŸey baÅŸarılır..
    Ben üzerime düşen her şeyi yapmaya hazırım..
    İyi Tarım, Organik Tarım, Ekolojik Tarım İlçemizin büyümesinde çok büyük fayda sağlayacaktır.
    Saygılarımla ve önerilerimin dikkate alınması dileÄŸiyle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir